Szolgál ez téged?

14/10/2022

Szolgál ez téged? 

Lehet egy picit provokáló lesz a most hozott témám számodra, de a kérdéseket érdemes magadnak feltenni, ha azonosulni tudsz a feltevéssel. 

Anyák többsége, lehet pont te is, úgy gondolod, hogy azért mert Anya vagy, akkor neked kell otthon mindent csinálni. Ezen felül te szültél gyermeket, neked a dolgod őt ellátni, nevelni stb. Továbbá, ha ez nem lenne elég még a férjedet is neked kell mindenben kiszolgálni, csak mert ő elmegy reggel (valószínűleg) dolgozni és délután vagy este hazajön.

Ez egy hozott berögződés, minta, hiedelem.

Miből gondolod így? Valóban egyetértesz vele?

Igazán, belül, amikor erre a témára gondolsz, mit érzel? Mit akar mondani a tested? 

Tény, hogy hozott mintáink nagyban befolyásolhatják életünket. Ezt láttuk, hallottuk éveken át. Szüleinktől és/vagy másoktól, akik körülvettek, felneveltek.

De épp mikor ezt olvasod, már egy önálló felnőtt vagy és nem veszed észre, hogy saját magad ura vagy, és felelős a saját döntéseidért. Ki mondja meg, hogyan viselkedj? 

Én azt gondolom, hogy ebben még lenne hova fejlődni. A világ változik és vele ezek a hozott minták is talán kezdenek átalakulni. Illetve át fognak alakulni. Az ember talán tudatosabb lesz, fontos lesz neki az önismeret, önbizalom, az önszeretet, ami által a gyermekei is másként fogják látni a világot. Mivel a világ változik, és minden gyorsul is, mi is kell, hogy változzunk. Az erre való hajlandóság is fontos, hogy kialakuljon.

Viszont, ha Te az aktuális helyzeteddel nem vagy megelégedve, és úgy érzed, eljött az idő, hogy változtass, csak tedd fel magadnak a következő pár kérdést:

Mit kellene akarnod a saját prioritásaid szerint? Mit várnak el mások? Pontosan kik? Miből gondolod így?