Blog

Biztos veled is előfordult már, hogy volt egy szuper célod, lelkes voltál, nekikezdtél, csináltad.. Aztán valahogy alábbhagyott a lelkesedés, néha ez-az elmaradozott, végül talán ki is került a pixisből.

Lehet egy picit provokáló lesz a most hozott témám számodra, de a kérdéseket érdemes magadnak feltenni, ha azonosulni tudsz a feltevéssel.

A mai világban nehéz nem félni. Minden ami folyik körülöttünk aggodalomra ad okot, izgulunk, félünk miattuk. Féltjük magunkat, a családunkat, szeretteinket, a jövőnket, gyermekeink jövőjét. Betegség, háború, infláció, és így tovább. Csupa negatív esemény.

Most épp dolgozó nő vagyok, egy vállalkozás kreatív felépítője, szerkesztője, gyakorló coach. Aztán pár perc múlva Anya vagyok, egy álmából felébredő kisfiúnak, akinek rögtön szüksége van rám, mind táplálék és szeretet ügyben (is). Aztán feleség vagyok egy hazaérkező férjnek, akit étellel és szeretettel várok, beszélgetünk a felnőtt dolgokról, amíg...

De mit gondolsz arról, ha azt mondom a te kommunikációd befolyásolja a másik fél viselkedését?

Minden nőnek jár, hogy jól érezze magát a bőrében. Na jó, ez elég klisés kezdésnek sikerült. De így van. Napi 6 perc, hogy meglegyen az "ez én vagyok" érzés. Igen, csak ennyi. Ez talán beleférne neked is?

Azt mondják a szokás kialakításához szükséges idő kb 3 hét - 3/4 év közé tehető. Valószínűleg ember és szokás típus függő. Nos, az én új szokásom, nem titok, heti egy nap amikor tudatosan nem eszek húst, amit "húshagyó hétfő" névre kereszteltem. Nagyon találó ugye? Nyilván most nem az új szokásról lesz szó, hanem a hogyanról.

Amikor tanulásra adtam a fejem az épp 5 hónapos babám mellett, kellett hogy tudjam támogatnak, és a családom mellettem van ebben a kihívásban. A férjem, lányom és a fiam is fontos résztvevői a sikernek. A fiam szerencsére egy nyugodt baba, így éreztem, működni fog ez a dolog. Ezzel az gondolattal vágtam bele. Ebben az esetben nyilván az ő...